Saturday, July 30, 2011

Artworx yang Menunjukkan Ketegaran/ Artworx that Shows Thoughness




"I won't cry" ("aku tidak akan menangis") adalah kata-kata umum yang sering didalami ketika berada dalam sebuah masalah. Sewaktu bikin artworx ini, aku terinspirasi oleh temen-temen yang pada sedih (aku juga sih :p). I love the hair, and the person in this drawing reminds me of Emily Strange.

"I won't cry" is the common words that we say in our biggest weakness. When I made this artworx, I was inspired by my sad friends (well, me too :p). I love the hair, and the person in this drawing reminds me of Emily Strange.

Playing with Backgrounds

Dibikin ketika ga ada kerjaan../ Made in my free time..



Kata-kata yang ada di artworx ini bukan aku yang nulis, itu udah ada dari kertasnya dan aku cuma nambahin gambar ajah./ The words in this artworx was not from me, it was from the paper and I only put the picture on it.















Monday, July 18, 2011

Melancholy Doodles

Oke, tampaknya memang ada yang salah dengan diriku sewaktu aku bikin beberapa doodle ini. Nggak ada salahnya kan? Maksudku, ini masih bisa kuanggap sebagai kewajaran buatku untuk bikin artworx ketika lagi ga beres./ Okay, it seemed that there was something wrong with me when I created these doodles. It's okay, isn't it? I mean, it's common to me to make an artworx when I'm not okay.























Let's hear a melancholy quote from a song. I took it from Death Cab For Cutie - Meet Me on The Equinox.

When The World Turns Melancholy

Aku nggak ingat apa yang kualami saat itu, yang aku tau dari kondisiku saat itu terciptalah artworx-artworx ini./ I don't remember what happened to me at the time, I only know that my condition made me create these artworxes.



I used filter > diffuse glow.







There's no special effect in these artworxes' coloring.

















Thursday, July 14, 2011

Mengalami Pencarian?/ Searching?

Aku mengalami kesulitan untuk ngedesain tongkat lampunya. Setelah nonton film "9" aku dapet inspirasi desain itu dari salah satu tokoh yang suka bawa-bawa tongkat keagungannya (aku lupa siapa). Warna ungu dan merah melambangkan aku dan partner-in-crime-ku (rambut mereka juga) tapi itu juga bisa melambangkan sepupu-sepupuku (rambut mereka, terutama).

I was having some difficulties to design the lamp stick. After I watched movie "9" I got the inspiration from the character who liked to bring his royal stick (I forget the name). Purple and red symbolize me and my partner-in-crime (their hairs too) but they are also sybolize my cousins (their hairs, especially).


Play With Colors!

Inspired by: bus :p






Sewaktu bikin artworx ini aku belum kenal sama menu gaussian blur di Photoshop, jadi untuk memperhalus garis aku pake filter > cutout. Hasilnya ga terlalu buruk. Hey, aku suka kalung jam itu!

When I created this artworx I didn't know a thing about gaussian blur menu in Photoshop, so I used filter > cutout to smooth the lines. Not bad. Hey, I love that clock-necklace!

Kerasukan Fashion Lagi!/ Possessed by Fashion Again!

Aku bikin artworx yang ini tetep pake pensil, ga seperti artworx lain yang setelah dibikin sketsa pensil diganti pake pena. Ini bikin aku kesulitan dalam pewarnaan. Dan hasilnya ga sehalus yang aku pingin.. =.=

Aku pake pen tablet untuk backgroundnya, ngomong-ngomong.


I kept this artworx in its pencil mode, not like the others; after i made them by pencil, i'll re-draw them by pen. It gave me some difficulties in the coloring process. And the result was not as smooth as I wanted.. =.=

I used pen tablet to draw the background, by the way.





Gaya kayak gini terlintas begitu aja di benakku. Pasaran sih sebenernya: kacamata hitam gede, syal, blazer, rok mini, legging, boot, dan tas selempang kecil.. udah sering ditemui di majalah-majalah fashion kan? Meski begitu tetep aja aku seneng bisa bikin artworx ini. Oh iya, sudah bisa ditebak kalo aku pake pen tablet untuk bikin garis-garis di latar belakang.

This style came into my mind so sudden. It's too common: big sunglasses, scarf, blazer, miniskirt, legging, boots, and mini handbag.. you usually find it in fashion magazines, right? However, I was glad I can make this artworx. Oh, you bet it, I used pen tablet to make the lines at the background.


Wednesday, July 13, 2011

Request dari Para Pasangan Muda/ Young Couples' Requests

Dari judulnya aja udah bisa ditebak kalo artworx ini dibikin atas request dari teuman-teuman yang pingin mengabadikan kebahagiaan mereka sama pacar mereka (sweet!)/ As you read the title you know that these artworxes are made for my friends who want to captured their happiness with their boyfriends (sweet!)


Ini request pertama, dari temen namanya Melisa./ This is a request from Melisa.





From Venti.. I love those white hearts and white dots!



From Melisa again.. :p I love those green hearts!




From Desi..




And from Nia! Sebenernya dia minta artworx ini buat kartu ucapan ultah buat cowoknya dan anniversary jadian dia dan cowoknya, makanya keliatan ga terlalu rame, itu karena aku harus ngegabungin gambarnya dengan latar belakang kartunya.

Actually she asked these artworxes to be attached on her boyfriend's birthday card and their anniversary card, so I made them not too fancy because I had to combine them with the backgrounds.




Are You Brokenhearted and Don't Want To Show It?

Seingetku, aku bikin artworx ini karena lagi sedih berat (ato hanya sekedar terinspirasi, ga jelas juga sih :p). Berbeda dengan artworx "dark" lainnya, aku justru kasih warna-warna cerah yang (semoga) menunjukkan kalo tokoh dalam artworx ini "broken inside, fresh outside" (mengutip kata-kata seorang temen lama). Dan artworx ini cukup lama aku pake jadi profile picture di Facebook.

As far as I remember, I made this artworx in my deepest sadness (or I was just too inspired, I don't know :p). Different with the other "dark" artworxes, I gave bright colors that (hopefully) shows that the person in this artworx is "broken inside, fresh outside" (quote from an old friend). And this artworx had been my profile picture on Facebook for a long time.


Look at the broken heart logo on her shoes :O

Gothic Couple

I used Genius pen tablet to draw the hearts as the background.